30
Tacos de pollo Italiano - Kycklingtacos med capresesalsa och koriander- och mandelpesto
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- gluten,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vatten
Capresesalsa
Tomat
2 st
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Rödlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Koriander- & mandelpesto
Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån (Mandel)
25 g
Vatten
2 msk
Olivolja
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Oreganokyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Torkad oregano
1 msk
Till servering
Tortillabröd (Gluten)
¾ förp
Mixsallad
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 696 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 57 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Capresesalsa: Skär tomat och mozzarella i små tärningar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda ner olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Koriander- och mandelpesto: Grovhacka koriander och vitlök (om vitlöksklyftan är stor, ta en halv klyfta). Lägg i en mixerbunke och tillsätt mandelspån, vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en pesto.
- Oreganokyckling: Skiva kycklingfilé och blanda med salt, lite nymald svartpeppar, chili flakes och torkad oregano. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd ett par sekunder per sida.
- Servera varma tortillabröd fyllda med oreganokyckling, capresesalsa och koriander- och mandelpesto. Toppa med mixsallad och lite extra chili flakes.