Tacos de pollo Italiano - Kycklingtacos med capresesalsa och koriander- och mandelpesto
30

Tacos de pollo Italiano - Kycklingtacos med capresesalsa och koriander- och mandelpesto

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • gluten,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vatten

Capresesalsa

Tomat
2 st
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Rödlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Koriander- & mandelpesto

Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån (Mandel)
25 g
Vatten
2 msk
Olivolja
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Oreganokyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Torkad oregano
1 msk

Till servering

Tortillabröd (Gluten)
¾ förp
Mixsallad
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 696 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 57 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Capresesalsa: Skär tomat och mozzarella i små tärningar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda ner olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  2. Koriander- och mandelpesto: Grovhacka koriander och vitlök (om vitlöksklyftan är stor, ta en halv klyfta). Lägg i en mixerbunke och tillsätt mandelspån, vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en pesto.
  3. Oreganokyckling: Skiva kycklingfilé och blanda med salt, lite nymald svartpeppar, chili flakes och torkad oregano. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd ett par sekunder per sida.
  5. Servera varma tortillabröd fyllda med oreganokyckling, capresesalsa och koriander- och mandelpesto. Toppa med mixsallad och lite extra chili flakes.