Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vitlök
- flytande honung
- sambal oelek
Morotssallad
Ingefära
¼ bit
Morot
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Färs
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
¼ bit
Fläskfärs
250 g
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Flytande honung
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tillbehör
Jasminris
50 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
30 g
Mango
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 760 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till morotssalladen och hälften till färsen. Skala moroten. Tärna mango, spar till servering. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera limen.
- Morotssallad: Grovriv morot och grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke. Blanda med limeskal, pressad saft från en halv lime och riven ingefäran. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Färs: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt den hackade löken, resten av den rivna ingefäran och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner pressad saft från resten av limen, japansk soja, flytande honung, sambal oelek och salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ner det kokta jasminriset i stekpannan med färsen. Lägg upp blandningen i en skål. Torka ur stekpannan.
- Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med mixsallad, färs, morotssallad och mango. Rulla ihop till rullar och ät direkt!