Vietnamesisk burrito med fläskfärs, koriander och mango
30
Laktosfri

Vietnamesisk burrito med fläskfärs, koriander och mango

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja
  • vitlök
  • flytande honung
  • sambal oelek

Morotssallad

Ingefära
¼ bit
Morot
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar

Färs

Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
¼ bit
Fläskfärs
250 g
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Flytande honung
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tillbehör

Jasminris
50 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Mixsallad
30 g
Mango
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 760 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Finhacka bananschalottenlök. Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till morotssalladen och hälften till färsen. Skala moroten. Tärna mango, spar till servering. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Halvera limen. 
  3. Morotssallad: Grovriv morot och grovhacka koriander. Lägg allt i en bunke. Blanda med limeskal, pressad saft från en halv lime och riven ingefäran. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Färs: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt den hackade löken, resten av den rivna ingefäran och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner pressad saft från resten av limen, japansk soja, flytande honung, sambal oelek och salt. Fräs ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Blanda ner det kokta jasminriset i stekpannan med färsen. Lägg upp blandningen i en skål. Torka ur stekpannan. 
  6. Värm tortillabröd någon sekund per sida i den använda stekpannan. Fyll varma tortillabröd med mixsallad, färs, morotssallad och mango. Rulla ihop till rullar och ät direkt!