Korean burger med kimchi och sesamrostade morötter
30

Korean burger med kimchi och sesamrostade morötter

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • neutral olja
  • flytande honung
  • vitlök
  • ketchup
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • vatten
  • kinesisk soja

Sesamrostade morötter

Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Neutral olja
Flytande honung
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Kimchi

Ingefära
½ bit
Spetskål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
2 krm

Korean burger

Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Malen kryddpeppar
2 krm
Neutral olja

Dressing

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Ingefära
½ bit
Ketchup
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor)
½ msk

Till servering

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 648 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Sesamrostade morötter: Klyfta morötter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med lite salt. Ringla över lite neutral olja och honung. Rosta högt upp i ugnen ca 14 min.
  3. Hetta upp en torr stekpanna. Rosta alla sesamfrön ca 2 min, rör så att det inte bränner. Lägg över på ett fat och spara pannan. Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till kimchin och hälften till dressingen. 
  4. Kimchi: Strimla spetskål och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, hälften av den rivna ingefäran, ketchup, tomatpuré, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt. Minska på mängden sambal oelek om du önskar mindre hetta.
  5. Korean burger: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, sambal oelek, tomatpuré och malen kryddpeppar. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Dressing: Lägg hälften av de rostade sesamfröna i en liten skål. Blanda med ketchup, tomatpuré, honung, kinesisk soja och resten av den rivna ingefäran.
  7. Rosta hamburgerbröd i en het, torr stekpanna (frys gärna in de bröd som blir över). Skiva bananschalottenlök tunt. Blanda de rostade morötterna med resten av de rostade sesamfröna.
  8. Fyll varma hamburgerbröd med korean burger, dressing, lök och kimchi. Servera med sesamrostade morötter.