Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- neutral olja
- flytande honung
- vitlök
- ketchup
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- sambal oelek
- ströbröd
- vatten
- kinesisk soja
Sesamrostade morötter
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Neutral olja
Flytande honung
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Kimchi
Ingefära
½ bit
Spetskål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
2 krm
Korean burger
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
½ msk
Malen kryddpeppar
2 krm
Neutral olja
Dressing
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Ingefära
½ bit
Ketchup
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor)
½ msk
Till servering
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 648 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Sesamrostade morötter: Klyfta morötter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med lite salt. Ringla över lite neutral olja och honung. Rosta högt upp i ugnen ca 14 min.
- Hetta upp en torr stekpanna. Rosta alla sesamfrön ca 2 min, rör så att det inte bränner. Lägg över på ett fat och spara pannan. Skala och finriv all ingefära, lägg undan hälften till kimchin och hälften till dressingen.
- Kimchi: Strimla spetskål och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, hälften av den rivna ingefäran, ketchup, tomatpuré, vitvinsvinäger, sambal oelek och salt. Minska på mängden sambal oelek om du önskar mindre hetta.
- Korean burger: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, sambal oelek, tomatpuré och malen kryddpeppar. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek burgarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Dressing: Lägg hälften av de rostade sesamfröna i en liten skål. Blanda med ketchup, tomatpuré, honung, kinesisk soja och resten av den rivna ingefäran.
- Rosta hamburgerbröd i en het, torr stekpanna (frys gärna in de bröd som blir över). Skiva bananschalottenlök tunt. Blanda de rostade morötterna med resten av de rostade sesamfröna.
- Fyll varma hamburgerbröd med korean burger, dressing, lök och kimchi. Servera med sesamrostade morötter.