Grönsakspaella med saffran, getost och oliver
30
Utan gluten
Löpefri

Grönsakspaella med saffran, getost och oliver

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • vitlök
  • vitvinsvinäger

Rostade grönsaker

Fänkål
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar

Paella

Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Bladpersilja
20 g
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Citron
½ st
Snacksoliver
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 590 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade grönsaker: Skär fänkål, röd paprika och rödlök i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Paella: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs risottoris, saffran och pressad vitlök ca 2 min.
  4. Tillsätt vitvinsvinäger och späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Finhacka bladpersilja. Bryt getost i bitar. Skär citron i klyftor.
  6. Toppa paellan med rostade grönsaker, getost, snacksoliver och persilja. Servera med citronklyftor.