Ratatouille- och gnocchipanna med fetaost
20
Vegetariskt

Ratatouille- och gnocchipanna med fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • socker
  • grönsaksbuljong
  • salt

Potatisgnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Olivolja
1 msk

Ratatouille

Zucchini
½ st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad rosmarin
½ tsk
Socker
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Babyspenat
30 g

Till servering

Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Chili flakes
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 513 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 15 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatisgnocchi: Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 10 min. Frys in gnocchin som blir över.
  2. Ratatouille: Skär zucchini, röd paprika och tomat i bitar. Klyfta rödlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, zucchini och paprika på hög värme ca 4 min.
  3. Tillsätt tomat, pressad vitlök, torkad rosmarin, socker, krossade tomater och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
  4. Potatisgnocchi: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs väl avrunnen gnocchi tills den fått fin färg.
  5. Blanda potatisgnocchi och babyspenat med ratatouille. Smula över fetaost. Strö på lite chili flakes, efter smak. Servera med cocktailtomater.