Varmrökt lax med ljummen äppelsallad och senapskräm
20

Varmrökt lax med ljummen äppelsallad och senapskräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olivolja

Senapskräm

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Äppelsallad

Matvete (Vete)
125 g
Dill
10 g
Rött äpple
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Flytande honung
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 669 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  2. Senapskräm: Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  3. Äppelsallad: Finhacka dill. Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en rymlig salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja och honung. 
  4. Häll av matvetet och spola hastigt i kallt vatten. Blanda ner i skålen med äppelsallad. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  5. Bryt varmrökt lax i bitar och servera med ljummen äppelsallad och senapskräm.