Vegetarisk lasagne med päron- och ruccolasallad
35
Vegetariskt

Vegetarisk lasagne med päron- och ruccolasallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar

Lasagne

Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad salvia
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 krm
Lasagneplattor (Ägg, Vete, Laktos)
125 g

Päronsallad

Päron
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 606 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
  2. Lasagne: Tärna zucchini. Finhacka gul lök. Häll av och skölj röda linser. Smörj en liten ugnsform, ca 20x30 cm.
  3. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, zucchini, pressad vitlök och torkad salvia ca 5 min på hög värme.
  4. Sänk värmen och tillsätt röda linser, krossade tomater, vispgrädde, vatten, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker, salt och sambal oelek (efter smak). Sjud ca 5 min.
  5. Varva grönsaksröran med färska lasagneplattor i ugnsformen. Det översta lagret ska vara grönsaksröra. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, eller tills lasagneplattorna är klara.
  6. Päronsallad: Klyfta päron. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, fetaost, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera vegetarisk lasagne med päronsallad.