Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- vatten
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
- socker
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
Lasagne
Zucchini
1 st
Gul lök
1 st
Röda linser
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Torkad salvia
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 krm
Lasagneplattor (Ägg, Vete, Laktos)
125 g
Päronsallad
Päron
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 606 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Lasagne: Tärna zucchini. Finhacka gul lök. Häll av och skölj röda linser. Smörj en liten ugnsform, ca 20x30 cm.
- Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, zucchini, pressad vitlök och torkad salvia ca 5 min på hög värme.
- Sänk värmen och tillsätt röda linser, krossade tomater, vispgrädde, vatten, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker, salt och sambal oelek (efter smak). Sjud ca 5 min.
- Varva grönsaksröran med färska lasagneplattor i ugnsformen. Det översta lagret ska vara grönsaksröra. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, eller tills lasagneplattorna är klara.
- Päronsallad: Klyfta päron. Lägg i en salladsskål och blanda ner ruccola, fetaost, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera vegetarisk lasagne med päronsallad.