Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Rostad palsternacka
Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rostad vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Olivolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Örtstekt kyckling
Tomat
2 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Svartpeppar
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Till servering
Matvete (Vete)
125 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsvärde per portion
- Energi 720 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Rostad palsternacka: Skala och klyfta palsternacka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Rostad vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök någon minut, se upp så att det inte bränner. Rör ner vitlöksoljan i skålen med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Örtstekt kyckling: Klyfta tomat. Dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt, torkad salvia, torkad oregano och lite nymald svartpeppar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min runt om. Tillsätt tomat, honung och vitvinsvinäger. Stek ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Rör ner vitvinsvinäger i det nykokta matvetet. Servera med örtstekt kyckling, rostad palsternacka och rostad vitlöksyoghurt.