Örtstekt kycklingfilé med rostad vitlöksyoghurt och matvete
30

Örtstekt kycklingfilé med rostad vitlöksyoghurt och matvete

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Rostad palsternacka

Palsternacka
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Rostad vitlöksyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Olivolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar

Örtstekt kyckling

Tomat
2 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Torkad salvia
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Svartpeppar
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk

Till servering

Matvete (Vete)
125 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 720 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  3. Rostad palsternacka: Skala och klyfta palsternacka. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  4. Rostad vitlöksyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Fräs pressad vitlök någon minut, se upp så att det inte bränner. Rör ner vitlöksoljan i skålen med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Örtstekt kyckling: Klyfta tomat. Dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt, torkad salvia, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. 
  6. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min runt om. Tillsätt tomat, honung och vitvinsvinäger. Stek ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Rör ner vitvinsvinäger i det nykokta matvetet. Servera med örtstekt kyckling, rostad palsternacka och rostad vitlöksyoghurt.