Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- japansk soja
- flytande honung
- salt
Sojabakad lax
Rödlök
1 st
Laxfilé (Fisk)
300 g
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Flytande honung
½ msk
Limesås
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Till servering
Jasminris
125 g
Gurka
½ st
Morötter
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 613 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojabakad lax: Klyfta rödlök. Lägg laxfilé och löken i en smord ugnsform. Häll japansk soja och ringla honung över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
- Limesås: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med limeskal och smaka av med lite salt. Klyfta den använda limen.
- Skär gurka i stavar, ställ i glas. Skala och grovriv morötter, lägg upp i en skål. Om du vill, pressa lite limesaft över morötterna.
- Servera sojabakad lax med jasminris, limesås, limeklyfta och grönsaker.