Sojabakad lax med limesås
25

Sojabakad lax med limesås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • japansk soja
  • flytande honung
  • salt

Sojabakad lax

Rödlök
1 st
Laxfilé (Fisk)
300 g
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Flytande honung
½ msk

Limesås

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt

Till servering

Jasminris
125 g
Gurka
½ st
Morötter
150 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 613 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sojabakad lax: Klyfta rödlök. Lägg laxfilé och löken i en smord ugnsform. Häll japansk soja och ringla honung över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
  4. Limesås: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med limeskal och smaka av med lite salt. Klyfta den använda limen.
  5. Skär gurka i stavar, ställ i glas. Skala och grovriv morötter, lägg upp i en skål. Om du vill, pressa lite limesaft över morötterna.
  6. Servera sojabakad lax med jasminris, limesås, limeklyfta och grönsaker.