Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- olivolja
- flingsalt
Dillsås
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Äppelsallad
Grönt äpple
1 st
Gurka
¾ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Potatis
450 g
Dill
10 g
Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Olivolja
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 548 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 52 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Dillsås: Grovhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar.
- Äppelsallad: Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
- Grovhacka dill. Ringla lite olivolja och strö dill och lite flingsalt över den nykokta potatisen. Servera med varmrökt lax, äppelsallad och dillsås.