Varmrökt lax med äppelsallad och dillsås
25
Utan gluten

Varmrökt lax med äppelsallad och dillsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • olivolja
  • flingsalt

Dillsås

Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Äppelsallad

Grönt äpple
1 st
Gurka
¾ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Potatis
450 g
Dill
10 g
Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Olivolja
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 548 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Dillsås: Grovhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Äppelsallad: Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Grovhacka dill. Ringla lite olivolja och strö dill och lite flingsalt över den nykokta potatisen. Servera med varmrökt lax, äppelsallad och dillsås.