Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatisgnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Gräddig svamppanna
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Crème fraiche kantarell (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Timjan
10 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 724 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 92 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
- Gräddig svamppanna: Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt.
- Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt crème fraiche kantarell, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering.
- Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den blivit krispig och fått fin färg.
- Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Riv mozzarella i mindre bitar.
- Servera nystekt gnocchi med gräddig svamppanna. Toppa med mozzarella och timjan.