Gräddig svamppanna med frasig gnocchi och färsk timjan
20
Löpefri

Gräddig svamppanna med frasig gnocchi och färsk timjan

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatisgnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Gräddig svamppanna

Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Crème fraiche kantarell (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Timjan
10 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 724 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. 
  2. Gräddig svamppanna: Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt. 
  3. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt crème fraiche kantarell, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering. 
  4. Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den blivit krispig och fått fin färg. 
  5. Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Riv mozzarella i mindre bitar.
  6. Servera nystekt gnocchi med gräddig svamppanna. Toppa med mozzarella och timjan.