Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré på medelvärme ca 2 min. Tillsätt passerade tomater, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud på svag värme ca 8 min. Smaka av såsen med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Polpette di maiale: Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till ca 10 små köttbullar.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sjud under lock ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd köttbullarna försiktigt i såsen någon gång under koktiden.
Tärna röd paprika. Skala och skär moroten i stavar. Lägg i skålar.
Grovhacka bladpersilja och strö över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener