Pasta con polpette di maiale - små fläskfärsbullar i tomatsås
20
Laktosfri

Pasta con polpette di maiale - små fläskfärsbullar i tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • kycklingbuljong
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Passerade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Polpette di maiale

Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g

Tillbehör

Linguine (Vete)
180 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 757 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré på medelvärme ca 2 min. Tillsätt passerade tomater, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud på svag värme ca 8 min. Smaka av såsen med lite salt och nymald svartpeppar.
  2. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  3. Polpette di maiale: Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till ca 10 små köttbullar.
  4. Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sjud under lock ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd köttbullarna försiktigt i såsen någon gång under koktiden.
  5. Tärna röd paprika. Skala och skär moroten i stavar. Lägg i skålar.
  6. Grovhacka bladpersilja och strö över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.