Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- flingsalt
Sås
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
1 tsk
Gratäng
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Svartpeppar
Citronslungad potatis
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 562 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen de sista minuterna.
- Sås: Skiva bananschalottenlök tunt. Smält smör i en liten kastrull. Fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 2 min. Rör ner vitvinsvinäger och sjud ytterligare ca 2 min.
- Gratäng: Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Häll såsen över fisken och strö över riven mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
- Citronslungad potatis: Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela citronen. Häll av potatis och broccoli, lägg tillbaka i kastrullen. Vänd ner smör, rivet citronskal och pressad citronsaft (ca 1 msk). Strö över lite flingsalt.
- Klyfta resten av den använda citronen. Servera fiskgratäng med citronslungad potatis och citronklyfta.