Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vatten
- neutral olja
- flytande honung
- sambal oelek
- vitlök
- svartpeppar
Rostade pumpakärnor
Pumpakärnor
ca ½ dl
Salt
Woksås
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Neutral olja
1 msk
Flytande honung
¾ msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Kycklingwok
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Minutfilé
330 g
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 59 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 5.
- Kycklingwok: Skiva bananschalottenlök. Skala, dela och skär morot tunt på snedden. Skär broccoli i små buketter. Strimla minutfilé.
- Rostade pumpakärnor: Rosta pumpakärnor i en torr het stekpanna ca 2 min, tills de börjar få färg. Rör om hela tiden så att det inte bränner. Krydda med lite salt.
- Woksås: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll japansk soja i en liten skål och blanda ner majsstärkelse, rör tills det löser sig. Tillsätt vatten, neutral olja, honung, sambal oelek, pressad vitlök, limeskal och pressad saft från den använda limen.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Kycklingwok: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt kycklingen, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Stek ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
- Hetta upp lite mer neutral olja i den använda stekpannan. Stek morötter, broccoli och lök ca 2 min. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Tillsätt woksåsen och stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner nudlarna. Smaka av med lite salt.
- Servera kycklingwoken toppad med rostade pumpakärnor!