Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Potatis: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Tillsätt småpotatis och låt koka ca 10 min. Häll av och låt potatisen ånga av. Lägg den kokta potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och krossa den försiktigt med en potatisstöt. Ringla över lite olivolja och krydda med lite flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Caponata: Skär aubergine (ca 200 g) i små tärningar och lägg i en bunke eller durkslag. Blanda med ½ tsk salt och låt ligga och dra ca 10 min. Finhacka lök, vitlök och persilja.
Ört- och fetaoströra: Smula sönder fetaost och finhacka persilja. Lägg allt i en skål tillsammans med ströbröd, torkad timjan, olivolja, 1 krm salt och pressad vitlök. Blanda ihop ordentligt.
Ört- och fetaostbakad torsk: Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med 2 krm salt och lägg bitarna i en smord ugnsform. Fördela ört- och fetaoströran på fiskbitarna. Tillaga i övre delen av ugnen ca 10 min.
Caponata: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fräs den saltade auberginen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan. Fräs ytterligare 2 min. Tillsätt tomatpuré, sambal oelek, flytande honung och vatten. Låt sjuda ca 4 min, tills auberginen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt snacksoliver och persilja.
Servera ört- och fetaostbakad torsk med caponata och rostad krossad potatis.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener