Thailändsk rissallad med ingefärsstekt fläskfärs, lime och färsk mynta
25
Utan gluten
Laktosfri

Thailändsk rissallad med ingefärsstekt fläskfärs, lime och färsk mynta

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vitlök
  • neutral olja

Ris

Jasminris
125 g

Thailändsk rissallad

Lime
1 st
Socker
½ msk
Fisksås (Fisk)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Coleslawmix
1 förp

Ingefärsstekt fläskfärs

Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Fisksås (Fisk)
1 msk

Till servering

Mynta
20 g
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 699 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Häll över det kokta riset på en tallrik så att det svalnar något.
  2. Dressing: Pressa saften från 1 lime ner i en skål. Blanda med socker, fisksås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och chili flakes.
  3. Sallad: Finstrimla schalottenlök. Lägg i en rymlig skål tillsammans med coleslawmix. Blanda med limedressingen.
  4. Ingefärsstekt fläskfärs: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs på hög värme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och fisksås. Fräs ytterligare ca 2 min.
  5. Klyfta lime och plocka mynta. Blanda ner kokt ris och plockad mynta i bunken med dressad sallad. Servera tillsammans med ingefärsstekt fläskfärs och limeklyfta.