Palak chicken med färsk spenat, tomat och basmatiris
20
Utan gluten

Palak chicken med färsk spenat, tomat och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • salt
  • vatten

Palak chicken

Gul lök
1 st
Minutfilé
330 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Biryani masalakrydda
10 g
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
½-1 tsk
Salt
½ tsk
Tomat
2 st
Vatten
1 ½ dl
Babyspenat
30 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl

Till servering

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 645 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Palak chicken: Skiva gul lök. Skär minutfilé i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek gul lök ca 2 min.
  3. Tillsätt lite mer neutral olja till stekpannan. Rör ner kycklingen, pressad vitlök, biryani masalakrydda, tomatpuré, sambal oelek, salt och fräs ytterligare ca 5 min under omrörning.
  4. Grovhacka tomat (spara lite hackad tomat till servering). Tillsätt tomater och vatten, låt sedan koka på medelhög värme ca 5 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner babyspenat (spara några blad till garnering) och vispgrädde, ta från värmen. Smaka av med lite mer salt.
  5. Toppa palak chicken med resten av tomaterna och några blad babyspenat. Servera med nykokt ris.