Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vitlök
- vatten
- sambal oelek
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- svartpeppar
Fläskfärspanna
Bananschalottenlök
1 st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
1½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
Grönsaker
Pak choy
½ förp
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Jasminris
125 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 646 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Skär pak choy och röd paprika i små klyftor.
- Fläskfärspanna: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs med lite salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt schalottenlök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt japansk soja, vatten, sambal oelek (efter egen smak), vitvinsvinäger, flytande honung och majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Koka upp och sjud ca 3 min. Smaka av med lite kinesisk soja.
- Grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy och röd paprika ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera fläskfärspanna med jasminris, pak choy och röd paprika. Toppa med koriander.