Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- salt
- senap
Kebab
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
2 tsk
Senap (Senap)
1 msk
Tillbehör
Romansallad
1 st
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Ajvar relish
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 651 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Kebab: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs nötfärs och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med salt och spiskummin, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner senap och ta från värmen.
- Strimla romansallad och rödlök. Tärna tomat.
- Värm tortillabröden i en torr stekpanna eller i microvågsugn.
- Fyll tortillabröden med sallad, rödlök, tomat, nötfärskebab, ajvar relish och yoghurt. Servera direkt.