Chicken tikka masala med basmatiris och gurksallad
20
Laktosfri

Chicken tikka masala med basmatiris och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • salt
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Basmatiris

Basmatiris
125 g

Chicken tikka masala

Bananschalottenlök
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Tikka masala (Cashewnötter)
1 burk
Kokosmjölk
2 dl
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Flytande honung
1 tsk

Gurksallad

Gurka
1 st
Vitvinsvinäger
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 776 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Klyfta schalottenlök och skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
  3. Chicken tikka masala: Hetta upp lite olja i en stekgryta och fräs kyckling, lök och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och tillsätt tikka masala paste, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokosmjölk, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 7 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med salt och flytande honung.
  4. Gurksallad: Skär gurka i grova bitar och lägg i en skål. Blanda med lite vitvinsvinäger och salt.
  5. Servera chicken tikka masala med basmatiris och gurksallad.