Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Paprikasoppa
Röd paprika
2 st
Gul lök
1 st
Röda linser
½ förp
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Vitlöksbröd
Surdegspavé (Vete)
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Torkad oregano
1/2 msk
Servering
Bladpersilja
20 g
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 530 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om någon inte gillar vitlöksbröd går det givetvis lika bra att servera bröden som de är.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelse paprikasoppa: Klyfta röd paprika och gul lök. Häll av och skölj röda linser.
- Paprikasoppa: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, röda linser, vatten, rödvinsvinäger, paprikapulver, chili flakes, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Sjud ca 8 min.
- Vitlöksbröd: Skär surdegspavé i skivor, se tips! Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödet med pressad vitlök, olivolja, lite salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen ca 5 min.
- Finriv Tanelliost. Tillsätt riven ost och crème fraiche till soppan och mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Finhacka bladpersilja. Ringla ner lite crème fraiche i soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd och toppa med persilja.