Rotfruktsbiffar med dill- och senapskräm
40

Rotfruktsbiffar med dill- och senapskräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • ströbröd
  • vetemjöl
  • flingsalt

Klyftpotatis

Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Rotfruktsbiffar

Palsternacka
300 g
Purjolök
½ st
Olivolja
Vatten
1 msk
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
½ +½ dl
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Salt
Svartpeppar

Dill- & senapskräm

Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Salt
Svartpeppar

Sallad

Solroskärnor
20 g
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Olivolja
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 567 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Klyfta småpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är klar. 
  3. Rotfruktsbiffar: Skala och grovriv palsternacka. Strimla purjolök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs palsternacka och purjolök ca 2 min. Tillsätt vatten och fräs ytterligare 30 sek, tills rotfruktsfräset mjuknar. Lägg i en bunke och blanda ner ägg, ½ dl ströbröd, vetemjöl, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå i kylen till steg 6.
  4. Dill- och senapskräm: Finhacka dill och lägg i en skål. Tillsätt matyoghurt, dijonsenap, pressad vitlök och saften halva citronen (ca 1 tsk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
  5. Sallad: Rosta solroskärnor i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skiva rädisor tunt och lägg i en skål. Tillsätt ruccola och rostade solroskärnor. Dressa med lite olivolja och flingsalt. 
  6. Rotfruktsbiffar: Häll ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 jämnstora biffar av smeten och vänd dem lätt i ströbrödet. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek biffarna runt om ca 3 min, tills de fått fin färg.
  7. Servera rotfruktsbiffar med klyftpotatis, sallad, dill- och senapskräm och citronklyfta.