Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- kycklingbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Tomatbulgur
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
½ msk
Spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Bulgur (Vete)
125 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
2 krm
Salt
Hasselnötsdukkah
Hasselnötter (Hasselnötter)
25 g
Spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Stekt kyckling
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Rostad vitlöksyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Olivolja
½ msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 640 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Tomatbulgur: Finhacka bananschalottenlök och grovhacka tomat. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs löken mjuk på medelvärme, ca 5 min. Tillsätt hackad tomat, spiskummin, malen koriander och tomatpuré. Sjud ca 5 min.
- Tillsätt bulgur, vitvinsvinäger, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite salt. Sjud ca 10 min, eller tills bulgurn är klar. Rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt.
- Hasselnötsdukkah: Hetta upp en stekpanna utan stekfett. Rosta hasselnötter, spiskummin, malen koriander, lite salt och nymald svartpeppar ca 1 min under omrörning, tills nötterna är gyllenbruna men inte brända. Torka ur och spara pannan.
- Stekt kyckling: Krydda minutfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Rostad vitlöksyoghurt: Hetta upp olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök i oljan och värm tills den börjar få färg. Häll över i en liten skål och blanda ner matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera stekt kyckling med tomatbulgur och rostad vitlöksyoghurt. Toppa med hasselnötsdukkah och ruccola.