Inkokt lax med pressgurka, dillyoghurt och potatis
35
Utan gluten

Inkokt lax med pressgurka, dillyoghurt och potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ättiksprit (12%)
  • vatten

Till servering

Småpotatis
450 g

Pressgurka

Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
¾ krm
Gurka
1 st

Dillyoghurt

Dill
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
¾ krm
Svartpeppar

Inkokt lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Ättiksprit (12%)
½ dl
Salt
2 tsk
Vatten
7 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 530 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Pressgurka: Blanda socker, vitvinsvinäger och salt i en bunke. Skiva gurkan i tunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Blanda ner gurkan i bunken och ställ åt sidan till servering.
  3. Dillyoghurt: Plocka dillvippor från dillen. Spara stjälkarna till den inkokta laxen. Finhacka dillvipporna och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Inkokt lax: Skala och skär morot i tunna skivor. Klyfta gul lök. Lägg i en kastrull tillsammans med dillstjälkar, vatten, ättiksprit och salt. Koka upp lagen och låt sjuda ca 3 min. Skär laxen i 2 portionsbitar. Lägg ner laxbitarna i den kokande lagen, lägg på ett lock och dra kastrullen från värmen. Låt ligga och dra ca ca 14 min.
  5. Plocka upp den inkokta laxen och lägg på ett fat. Plocka även upp löken och moroten från laxkoket och lägg ovanpå laxen. Servera med kokt potatis, dillyoghurt och pressgurka.