Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- vitlök
- sambal oelek
- ströbröd
- salt
- svartpeppar
- grillspett
- olivolja
- rödvinsvinäger
- tomatpuré
- flytande honung
Shish kebab
Bananschalottenlök
½ st
Blandfärs
250 g
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Ströbröd
1 ½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Malen kanel
⅓ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grillspett
4 st
Aubergineröra
Bananschalottenlök
½ st
Aubergine
1 st
Salt
Olivolja
Vitlök
1-2 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Tomatpuré
2 msk
Spiskummin
½ tsk
Svartpeppar
Persiljesallad
Bladpersilja
20 g
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Tillbehör
Pitabröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 572 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart biffarna på sidan av grillen utan glöd, under lock.
- Om du vill grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig) om du inte grillar.
- Shish kebab: Finhacka bananschalottenlök. Lägg blandfärs i en bunke. Blanda ner lök, mjölk, pressad vitlök, sambal oelek, ströbröd, paprikapulver, torkad oregano, spiskummin, malen koriander, malen kanel, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl till en jämn smet.
- Aubergineröra: Grovhacka bananschalottenlök. Tärna aubergine i 2x2 cm tjocka tärningar. Strö lite salt över auberginen och låt stå ca 5 min, torka den sedan torr med lite hushållspapper. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek auberginen gyllene runt om ca 5 min. Avsluta med att fräsa med lök i 2 min. Lägg allt i en mixerbunke.
- Tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger, sambal oelek, tomatpuré, spiskummin och lite nymald svartpeppar till mixerbunken. Mixa ihop till en röra med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Shish kebab: Forma färsen till fyra avlånga biffar. Trä upp biffarna på grillspett. Grilla ca 3 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme (se tips!), tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Om du inte grillar, hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn biffarna runt om, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 7 min, tills biffarna är helt genomstekta.
- Persiljesallad: Plocka bladen och finstrimla stjälken på bladpersiljan. Skiva rödlök tunt och spola i iskallt vatten (så blir den lite mildare). Tärna tomat smått. Lägg allt i en skål och blanda med rödvinsvinäger, flytande honung och lite salt.
- Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen. Halvera bröden och fyll med aubergineröra, mixsallad, persiljesallad och shish kebab.