Grillad shish kebab med aubergineröra och persiljesallad
35

Grillad shish kebab med aubergineröra och persiljesallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • vitlök
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • grillspett
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • tomatpuré
  • flytande honung

Shish kebab

Bananschalottenlök
½ st
Blandfärs
250 g
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Ströbröd
1 ½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Malen kanel
⅓ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grillspett
4 st

Aubergineröra

Bananschalottenlök
½ st
Aubergine
1 st
Salt
Olivolja
Vitlök
1-2 klyfta
Rödvinsvinäger
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Tomatpuré
2 msk
Spiskummin
½ tsk
Svartpeppar

Persiljesallad

Bladpersilja
20 g
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt

Tillbehör

Pitabröd (Vete)
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 572 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart biffarna på sidan av grillen utan glöd, under lock.

  1. Om du vill grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig) om du inte grillar.
  2. Shish kebab: Finhacka bananschalottenlök. Lägg blandfärs i en bunke. Blanda ner lök, mjölk, pressad vitlök, sambal oelek, ströbröd, paprikapulver, torkad oregano, spiskummin, malen koriander, malen kanel, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl till en jämn smet.
  3. Aubergineröra: Grovhacka bananschalottenlök. Tärna aubergine i 2x2 cm tjocka tärningar. Strö lite salt över auberginen och låt stå ca 5 min, torka den sedan torr med lite hushållspapper. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek auberginen gyllene runt om ca 5 min. Avsluta med att fräsa med lök i 2 min. Lägg allt i en mixerbunke.
  4. Tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger, sambal oelek, tomatpuré, spiskummin och lite nymald svartpeppar till mixerbunken. Mixa ihop till en röra med stavmixer. Smaka av med lite salt.
  5. Shish kebab: Forma färsen till fyra avlånga biffar. Trä upp biffarna på grillspett. Grilla ca 3 min per sida. Tillaga klart på indirekt värme (se tips!), tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Om du inte grillar, hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn biffarna runt om, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 7 min, tills biffarna är helt genomstekta.
  6. Persiljesallad: Plocka bladen och finstrimla stjälken på bladpersiljan. Skiva rödlök tunt och spola i iskallt vatten (så blir den lite mildare). Tärna tomat smått. Lägg allt i en skål och blanda med rödvinsvinäger, flytande honung och lite salt.
  7. Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen. Halvera bröden och fyll med aubergineröra, mixsallad, persiljesallad och shish kebab.