Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Dressing
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fransk potatissallad
Delikatesspotatis
450 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris (Svaveldioxid)
1 burk
Ruccola
30 g
Grillat
Citron
1 st
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 490 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 44 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Om du ska grilla, tänd grillen!
- Koka delikatesspotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
- Dressing: Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Fransk potatissallad: Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl.
- Grillat: Dela citronen på mitten och grilla med snittytan nedåt tills den har fått ordentligt med färg. Skär halloumi i fyra skivor och grilla ca 1 min per sida. Det går även bra att steka halloumin och citronen istället.
- Servera fransk potatissallad med grillad halloumi och citron.