Pasta pomodoro med räkor och mozzarella
20

Pasta pomodoro med räkor och mozzarella

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • pastavatten

Pasta pomodoro

Tomat
2 st
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Pappardelle (Vete)
180 g
Pastavatten
½ dl
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 646 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Tärna tomat och gul lök. Skiva röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta. Häll av räkor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
  3. Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
  4. Pasta pomodoro: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs tomat, lök, chili och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt rivet citronskal, pressad citronsaft (ca 1 msk), torkad oregano, tomatpuré, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 4 min. Rör ner de avhällda räkorna och låt allt bli varmt.
  5. Bryt mozzarella i mindre bitar. Blanda nykokt pappardelle med tomatsåsen och det sparade pastavattnet. Toppa med mozzarella och servera med ruccola!