Nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås
20
Laktosfri

Nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • vatten
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Nötfärsjärpar

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ströbröd
1 msk
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad basilika
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Pastasås
½ förp
Vatten
½ dl
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Casarecce (Vete)
200 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 729 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Nötfärsjärpar: Finriv parmesanost. Blanda riven parmesan, ströbröd, vatten, pressad vitlök, torkad basilika, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till ca 6 små järpar.
  2. Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt pastasås och vatten. Koka upp. Krydda med torkad rosmarin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg ner järparna i tomatsåsen och sjud ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd järparna efter halva tiden.
  5. Servera nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås med nykokt pasta och cocktailtomater.