Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ströbröd
- vatten
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Nötfärsjärpar
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ströbröd
1 msk
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad basilika
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Tomatsås
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Pastasås
½ förp
Vatten
½ dl
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Casarecce (Vete)
200 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 729 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Nötfärsjärpar: Finriv parmesanost. Blanda riven parmesan, ströbröd, vatten, pressad vitlök, torkad basilika, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till ca 6 små järpar.
- Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
- Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt pastasås och vatten. Koka upp. Krydda med torkad rosmarin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Lägg ner järparna i tomatsåsen och sjud ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd järparna efter halva tiden.
- Servera nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås med nykokt pasta och cocktailtomater.