Pasta rosso lenticchie - tomatpasta med linser och rostade pinjenötter
25
Laktosfri

Pasta rosso lenticchie - tomatpasta med linser och rostade pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • pastavatten

Salsa rosso

Gul lök
1 st
Morot
1 st
Oregano
10 g
Gröna linser
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Passerade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Gnocchi (Vete)
180 g
Tomat
2 st
Pinjenötter
20 g
Pastavatten
½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 615 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 96 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Givetvis går det lika bra att servera salsa rosson och pastan var för sig!

  1. Koka gnocchipasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
  2. Förberedelser: Skala och grovhacka gul lök och morot. Finhacka oregano, men spara några blad till servering. Häll av och skölj gröna linser. Klyfta tomater.
  3. Salsa rosso: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt linser, passerade tomater, finhackad oregano, tomatpuré, japansk soja, honung, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 8 min. 
  4. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter ca 1 min, tills de fått fin färg.
  5. Blanda den avhällda pastan med salsa rosso och det sparade pastavattnet. Vänd ner tomatklyftorna och smaka av med lite salt. 
  6. Servera pasta rosso lenticchie toppad med färsk oregano och pinjenötter!