Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- sambal oelek
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- ketchup
Vitlöksris
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Jasminris
125 g
Tillbehör
Morot
2 st
Nektarin
2 st
Gemsallad
1 förp
Ginger beef
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Olivolja
1 msk
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Salt
Svartpeppar
Sojaketchup
Ketchup
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 664 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Vitlöksris: Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs vitlöken hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
- Tillbehör: Grovriv morot. Skala och tärna nektariner. Dela gemsallad i bitar.
- Ginger beef: Skala och finriv ingefära, ca ½ msk. Lägg ingefäran i en skål och pressa ner saft från halva limen. Blanda med pressad vitlök, sambal oelek (efter smak), japansk soja och olivolja. Klyfta resten av limen.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sojaketchup: Rör ut ketchup och japansk soja i en liten skål.
- Fyll botten av två skålar eller djupa tallrikar med nykokt vitlöksris. Fördela ginger beef, riven morot, tärnad nektarin och gemsallad i skålarna. Servera med sojaketchup och limeklyfta.