Ginger beef bowl med nektarin och vitlöksris
20
Utan gluten
Laktosfri

Ginger beef bowl med nektarin och vitlöksris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • sambal oelek
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ketchup

Vitlöksris

Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Jasminris
125 g

Tillbehör

Morot
2 st
Nektarin
2 st
Gemsallad
1 förp

Ginger beef

Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Olivolja
1 msk
Neutral olja
Nötfärs
250 g
Salt
Svartpeppar

Sojaketchup

Ketchup
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 664 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vitlöksris: Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs vitlöken hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tillbehör: Grovriv morot. Skala och tärna nektariner. Dela gemsallad i bitar. 
  3. Ginger beef: Skala och finriv ingefära, ca ½ msk. Lägg ingefäran i en skål och pressa ner saft från halva limen. Blanda med pressad vitlök, sambal oelek (efter smak), japansk soja och olivolja. Klyfta resten av limen.
  4. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Sojaketchup: Rör ut ketchup och japansk soja i en liten skål. 
  6. Fyll botten av två skålar eller djupa tallrikar med nykokt vitlöksris. Fördela ginger beef, riven morot, tärnad nektarin och gemsallad i skålarna. Servera med sojaketchup och limeklyfta.