Currystekt kyckling med ananassalsa, koriander och cashewnötsdressing
35
Laktosfri

Currystekt kyckling med ananassalsa, koriander och cashewnötsdressing

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • neutral olja
  • tomatpuré
  • salt

Cashewnötsdressing

Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Socker
¾ msk
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 ½ msk
Neutral olja
1 tsk
Tomatpuré
½ msk

Ananassalsa

Ananas
½ st
Koriander
10 g

Grillad kyckling

Kycklinglårfilé
350 g
Curry
¾ tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja

Till servering

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 642 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Cashewnötsdressing: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en mixerbehållare tillsammans med cashewnötter, japansk soja, socker, chili flakes, vitvinsvinäger, vatten, neutral olja och tomatpuré. Mixa till en sås med stavmixer.
  3. Ananassalsa: Skär bort skalet från ananasen med en vass kniv. Dela sedan ananasen i fyra klyftor. Skär bort den träiga stammen. Tärna ananas och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål.
  4. Grillad kyckling: Krydda kycklinglårfilé med curry och salt. Ringla över lite neutral olja på kycklingen. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek kycklingen ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
  5. Servera grillad kyckling med cashewnötsdressing, ananassalsa och basmatiris.