Poké bowl med rostad sötpotatis, avokado och sesamfrön
30
Laktosfri

Poké bowl med rostad sötpotatis, avokado och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • socker
  • vitvinsvinäger

Rostad sötpotatis

Svarta bönor
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 tsk
Salt
1 krm
Malen kanel
2 krm
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar

Chilidressing

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Neutral olja
1 msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta

Bowl

Jasminris
125 g
Mango
½ st
Avokado
1 st
Koriander
10 g
Mixsallad
30 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 696 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 105 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad sötpotatis: Häll av och skölj svarta bönor. Tärna sötpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med bönor, pressad vitlök, neutral olja, salt, malen kanel, chili flakes och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Chilidressing: Blanda japansk soja, tomatpuré, neutral olja, socker, vitvinsvinäger, chili flakes och pressad vitlök i en skål. 
  5. Bowl: Skala och kärna ur mango och avokado. Skiva avokado och tärna mango. Grovhacka koriander.
  6. Lägg upp riset i 2 skålar. Toppa med rostad sötpotatis och bönor, avokado, mango, koriander, mixsallad och sesamfrön (se tips!). Servera med chilidressing.