Texas chili med rostad sötpotatis och majs
30
Utan gluten
Laktosfri

Texas chili med rostad sötpotatis och majs

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • vatten
    • rödvinsvinäger
    • socker
    • grönsaksbuljong
    • svartpeppar

    Rostad sötpotatis & majs

    Majs
    1 förp
    Sötpotatis
    1 st
    Bakplåtspapper
    Olivolja
    ½ msk
    Salt

    Texas chili

    Röd paprika
    1 st
    Rödlök
    1 st
    Röd chili
    ½-1 st
    Kidneybönor
    1 förp
    Olivolja
    1 msk
    Vitlök
    2 klyfta
    Rökt paprikapulver
    1 msk
    Spiskummin
    ½ msk
    Malen kanel
    1 krm
    Krossade tomater
    1 förp
    Vatten
    1 dl
    Rödvinsvinäger
    ½ msk
    Socker
    ½ tsk
    Grönsaksbuljong
    1 tärning
    Salt
    Svartpeppar

    Till servering

    Koriander
    10 g
    Tortillachips
    ½ påse
    Näringsvärde per portion
    • Energi 680 kcal
    • Fett 23 g
    • Kolhydrater 100 g
    • Protein 19 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta!

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Rostad sötpotatis och majs: Häll av majs. Skala och tärna sötpotatis. Lägg majs och sötpotatis på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
    3. Texas chili: Tärna röd paprika. Klyfta rödlök. Finhacka röd chili. Häll av och skölj kidneybönor. 
    4. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, pressad vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin och malen kanel ca 3 min.
    5. Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Vänd ner rostad sötpotatis i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    6. Toppa grytan med rostad majs och koriander. Servera med tortillachips.