Kotlett Rydberg med senapskräm
45
Utan gluten

Kotlett Rydberg med senapskräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • socker
  • grovkornig senap
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Ugnsrostad potatis

Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Karamelliserad lök

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Senapskräm

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Grovkornig senap (Senap)
1 msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Sallad

Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
65 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Kotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 570 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Skär småpotatis i 1x1 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
  3. Karamelliserad lök: Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek löken mjuk på svag värme, ca 8 min. Rör ner socker, salt och nymald svartpeppar. Lägg över på ett fat och spara pannan.
  4. Senapskräm: Blanda matyoghurt, grovkornig senap, dijonsenap och honung i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Sallad: Halvera cocktailtomater. Blanda mixsallad och tomater i en salladsskål och dressa med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  6. Kotlett: Skär fläskkotlett i 2x2 cm stora bitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olivolja i den använda stekpannan. Stek köttet på hög värme i omgångar ca 3 min, tills det är genomstekt (innertemp 72°C). 
  7. Lägg upp ugnsrostad potatis, karamelliserad lök och nystekt fläskkotlett på två tallrikar. Servera med senapskräm och sallad.