Korean beef tacos - Tacos med kimchi och lime
25

Korean beef tacos - Tacos med kimchi och lime

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • tomatpuré
  • socker
  • olivolja
  • flytande honung
  • vatten
  • köttbuljong
  • salt

Kimchi

Lime
1 st
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Malen ingefära
1 tsk
Socker
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Vitkål
250 g

Tacofärs

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Linas tre kryddor
1 ½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Chili flakes

Till servering

Koriander
20 g
Tortillabröd (Vete)
¾ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 673 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kimchi: Skölj limen ordentligt i ljummet vatten. Finriv skalet från limen och lägg i en stor bunke. Pressa ner saft från halva limen. Tillsätt pressad vitlök, japansk soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, malen ingefära, socker och chili flakes. Strimla vitkål tunt och blanda ner i bunken.
  2. Tacofärs: Grovhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn löken ca 1 min. Tillsätt nötfärs, pressad vitlök, vitvinsvinäger, Linas tre kryddor och honung. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, tomatpuré och smulad köttbuljong till färsen. Sjud på svag värme ca 4 min. Smaka av med lite salt och chili flakes.
  3. Klyfta resten av den använda limen. Grovhacka koriander. Fyll tortillabröd med tacofärs, kimchi, koriander och matyoghurt. Servera med limeklyfta.