Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt
30
Utan gluten

Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sambal oelek
  • vitlök
  • salt
  • neutral olja
  • bakplåtspapper
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)

Stekt kyckling

Kycklingfilé
300 g
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Neutral olja
1 msk
Bakplåtspapper

Koreansk gurksallad

Gurka
½ st
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Sambal oelek
1 tsk

Sojayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor)
2 tsk

Till servering

Jasminris
125 g
Rädisor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 551 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 63 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Stekt kyckling: Lägg kycklingfilé i en bunke. Blanda med malen ingefära, sambal oelek, japansk soja, pressad vitlök och lite salt. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. 
  4. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Koreansk gurksallad: Blanda vatten, socker, ättiksprit och sambal oelek i en skål. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen i skålen, låt stå till servering.
  6. Sojayoghurt: Blanda matyoghurt och japansk soja i en liten skål.
  7. Skiva rädisorna tunt och strö över kycklingen. Servera med jasminris, koreansk gurksallad, och sojayoghurt.