Ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker
15

Ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • mjölk
  • svartpeppar

Ugnsstekt lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm

Saffransfrästa grönsaker

Fänkål
1 st
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Saffran
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 630 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp vatten till bulgurn i steg 3.
  2. Ugnsstekt lax: Lägg laxfilén i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min, tills fisken är klar.
  3. Häll ner bulgurn i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
  4. Saffransfrästa grönsaker: Skär fänkål i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs cocktailtomater och fänkål ca 3 min. Tillsätt saffran och låt allt fräsa ytterligare ca 1 min. Rör ner vispgrädde och mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Grovhacka bladpersilja. Klyfta citronhalvan.
  6. Servera ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker, bulgur, persilja och citronklyfta.