Vegetarisk linsbolognese med tagliatelle och parmigiano reggiano
35
0,7 kg CO2e
Laktosfri

Vegetarisk linsbolognese med tagliatelle och parmigiano reggiano

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vitlök
  • vatten
  • balsamvinäger
  • sambal oelek
  • salt
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar
  • flingsalt

Linsbolognese

Morot
2 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Belugalinser
¾ dl
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Balsamvinäger
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
2 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar

Grönsallad

Mixsallad
65 g
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Svartpeppar

Till servering

Tagliatelle (Vete)
180 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 669 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 96 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Linsbolognese: Grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek morötter och lök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök och stek ytterligare ca 2 min.
  2. Tillsätt belugalinser, krossade tomater, vatten, torkad oregano, torkad timjan, balsamvinäger, sambal oelek, salt och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 30 min, rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
  4. Grönsallad: Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar. 
  5. Blanda nykokt tagliatelle med linsbolognese. Servera med riven parmesan och grönsallad.