Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- grönsaksbuljong
Tillbehör
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Morötter
150 g
Bladpersilja
20 g
Ägg (Ägg)
2 st
Ugnsbakad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 543 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Tillbehör: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela broccoli i buketter, skiva stammen tunt. Låt koka med potatisen ca 2 min mot slutet.
- Skala och skär morötter i stavar. Lägg upp i en skål. Finhacka bladpersilja.
- Ugnsbakad torsk: Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 17 min, tills fisken är klar.
- Tillbehör: Koka äggen medelhårda. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen.
- Sås: Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Smula ner grönsaksbuljong. Låt puttra ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- När fisken är klar, häll såsen över fisken och strö på hackade ägg och persilja.
- Servera ägg- och persiljeströsslad torsk med kokt potatis, broccoli och morötter.