Kycklingwok med nudlar, broccoli och rostade pumpakärnor
30
Laktosfri

Kycklingwok med nudlar, broccoli och rostade pumpakärnor

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • sojabönor,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • neutral olja
  • flytande honung
  • sambal oelek
  • vitlök
  • svartpeppar

Rostade pumpakärnor

Pumpakärnor
½ dl
Salt

Woksås

Lime
1 st
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Vatten
1 dl
Neutral olja
1 msk
Flytande honung
¾ msk
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta

Kycklingwok

Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Minutfilé
330 g
Äggnudlar (Gluten, Ägg)
½ förp
Neutral olja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 690 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 57 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 5.
  2. Kycklingwok: Skiva bananschalottenlök. Skala, dela och skär morot tunt på snedden. Skär broccoli i små buketter. Strimla minutfilé.
  3. Rostade pumpakärnor: Rosta pumpakärnor i en torr het stekpanna ca 2 min, tills de börjar få färg. Rör om hela tiden så att det inte bränner. Krydda med lite salt.
  4. Woksås: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll japansk soja i en liten skål och blanda ner majsstärkelse, rör tills det löser sig. Tillsätt vatten, neutral olja, honung, sambal oelek, pressad vitlök, limeskal och pressad saft från den använda limen.
  5. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  6. Kycklingwok: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt kycklingen, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Stek ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
  7. Hetta upp lite mer neutral olja i den använda stekpannan. Stek morötter, broccoli och lök ca 2 min. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Tillsätt woksåsen och stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner nudlarna. Smaka av med lite salt.
  8. Servera kycklingwoken toppad med rostade pumpakärnor!