30-40
Utan gluten
Vegetariskt
Bakad sötpotatis med frijoles, pico de gallo och picklad rödlök
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- vatten
- socker
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Bakad sötpotatis
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper
Picklad rödlök
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Frijoles
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 ½ dl
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pico de gallo
Tomat
2 st
Jalapeño
½ st
Koriander
20 g
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 525 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 14 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Gnid in halvorna med lite olivolja och salt. Lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk.
- Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Vänd ner löken och sjud ca ½ min, eller tills löken börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
- Frijoles: Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt bönor, vatten, spiskummin, paprikapulver, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min, eller tills vätskan kokat in.
- Pico de gallo: Tärna tomat smått. Kärna ur och finhacka jalapeño. Grovhacka koriander (spara hälften till servering). Lägg allt i en skål och blanda med rödvinsvinäger och salt.
- Mosa sötpotatisens inkråm med en gaffel. Servera bakad sötpotatis fylld med frijoles, pico de gallo, matyoghurt, picklad rödlök och koriander.