Honungsrostade gulbetor med chèvre, krämig risoni och ärtskottssallad
35-45
Vegetariskt

Honungsrostade gulbetor med chèvre, krämig risoni och ärtskottssallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Honungsrostade gulbetor

Gulbetor
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g

Krämig risoni

Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Risoni (Vete)
150 g
Färskost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar

Ärtskottssallad

Citron
½ st
Rädisor
½ förp
Ärtskott
½ förp
Olivolja
½ tsk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 644 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Honungsrostade gulbetor: Skrubba och kvarta gulbetor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, flytande honung, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Krämig risoni: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om då och då. Spara ca ½ dl buljong när du häller av risonin.
  4. Häll av risonin och rör ner färskost. Tillsätt lite av den sparade buljongen (ca 1 msk). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Ärtskottssallad: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva rädisor tunt. Blanda rädisor, ärtskott, citronskal, lite pressad citronsaft (ca 1 tsk), olivolja och lite salt. 
  6. Bryt chèvre i mindre bitar. Blanda med rostade gulbetor och pressad saft från resten av citronen. 
  7. Servera krämig risoni med honungsrostade gulbetor och ärtskottssallad.