35-45
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Tabbouleh med sesamfalafel och rostad morotsröra
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vatten
- neutral olja
- vitvinsvinäger
Rostade grönsaker
Morot
1 st
Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Sesamfalafel
Vatten
1 ½ dl
Falafelmix
100 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Neutral olja
Tabbouleh
Bulgur (Vete)
125 g
Bladpersilja
20 g
Gurka
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Olivolja
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Morotsröra
Vita bönor
1 förp
Vatten
½ dl
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Curry
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 641 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade grönsaker: Skiva morot tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg cocktailtomater på andra sidan plåten. Ringla lite olivolja och strö lite salt över grönsakerna. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Sesamfalafel: Koka upp vatten i en kastrull. Blanda med falafelmix och låt svälla till steg 6.
- Tabbouleh: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka bladpersilja. Tärna gurka smått. Lägg allt i en bunke och blanda ner kokt bulgur, vitvinsvinäger, olivolja, chili flakes och salt.
- Morotsröra: Häll av och stora skölj vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt rostad morot, vatten, olivolja, spiskummin, curry, vitvinsvinäger och salt. Mixa slätt.
- Sesamfalafel: Vänd ner sesamfrön i falafelsmeten. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och klicka ut 6 små biffar direkt i pannan, eller 2 stora biffar. Stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
- Servera sesamfalafel med tabbouleh, rostade tomater och morotsröra.