Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- socker
- salt
- äggula
- vitvinsvinäger
Chilensk bönsoppa
Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Pimientos de padrón
½ förp
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
1 tsk
Tomatpuré
¼ förp
Chili flakes
1 krm
Lime
1 st
Salt
Koriandermajo
Koriander
10 g
Äggula (Ägg)
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
2 ½ msk
Salt
1 krm
Quesadillas
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Till servering
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 833 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 97 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Skala och skär bakpotatis i tärningar (ca 1x1 cm). Grovhacka gul lök och tomat. Skiva pimientos de padrón. Häll av och skölj svarta bönor.
- Chilensk bönsoppa: Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, socker, tomatpuré och chili flakes. Låt sjuda under lock tills potatisen mjuknat, ca 20 min.
- Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt tomat, pimientos de padrón och svarta bönor till soppan. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt, limeskal och pressad limesaft.
- Koriandermajo: Grovhacka koriander. Lägg äggula, vitvinsvinäger, pressad vitlök och koriander i en mixerbunke. Mixa slätt. Droppa försiktigt ner neutral olja, lite i taget, medan du mixar. Smaka av med salt.
- Quesadillas: Fördela riven mozzarella på halva tortillabröden, vik över den andra halvan och tryck till. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillas ca ½ min per sida, eller tills de har fått fin färg.
- Toppa soppan med koriandermajo och färsk koriander. Servera med quesadillas och resterande chili flakes.