Bakad fetaostpasta med körsbärstomater och ruccola
30-40
Vegetariskt

Bakad fetaostpasta med körsbärstomater och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Pastasås

Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Cocktailtomater
250 g
Torkad oregano
1 msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
1 msk

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 704 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pastasås: Skiva vitlök. Lägg i en ugnsform (ca 15x20 cm) och blanda med konserverade körsbärstomater, cocktailtomater, torkad oregano, salt, chili flakes och rikligt med nymald svartpeppar.
  3. Lägg fetaost ovanpå tomaterna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna, så att fetaosten får fin färg.
  4. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
  5. Mosa den bakade fetaosten och blanda med tomater och pasta. Servera med ruccola.