Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- mjölk
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Soltorkade tomater
½ burk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Cocktailtomater
250 g
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Salt
1 ½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Casarecce (Vete)
200 g
Quattrocento (Mjölk)
30 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 768 kcal
- Fett 36 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna.
- Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
- Pastasås: Häll av soltorkade tomater och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vispgrädde och mixa slätt. Skiva bananschalottenlök och vitlök tunt.
- Hetta upp olivolja (eller se tips!) i en stekpanna och fräs lök, vitlök och cocktailtomater ca 5 min.
- Häll på den mixade vispgrädden, mjölken, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Sjud ca 3 min.
- Finriv quattrocentro. Ta pastasåsen från värmen och rör ner pastan och hälften av osten.
- Servera pastan toppad med resten av osten och ruccola.