Grekiska nötfärsbiffar med nektarin, citron och persilja
40

Grekiska nötfärsbiffar med nektarin, citron och persilja

Gör så här


Tips från kocken: Indirekt värme: lägg endast kol på ena sidan av grillen. Tillaga sedan klart biffarna på sidan av grillen utan glöd, under lock.
Ingredienser

Allergener

Vete, Selleri, Ägg, Gluten, Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
vatten, grönsaksbuljong, tomatpuré, salt, sambal oelek, ägg, ströbröd, mjölk, svartpeppar, vitlök, olivolja, rödvinsvinäger, flytande honung, flingsalt,

Couscous


  • couscous
    125 g

  • vatten
    2 ½ dl

  • grönsaksbuljong
    ½ tärning

Bifteki


  • citron
    1 st

  • bladpersilja
    10 g

  • tomatpuré
    1 msk

  • torkad oregano
    1 ½ tsk

  • torkad rosmarin
    1 tsk

  • salt
    ½ tsk

  • sambal oelek
    1 ½ krm

  • ägg
    1 st

  • ströbröd
    2 msk

  • mjölk
    2 msk

  • nötfärs
    250 g

Rostad citronsås


  • matyoghurt
    1 ½ dl

  • sambal oelek
    1 krm

  • vitlök
    1 klyfta

Sallad


  • bladpersilja
    10 g

  • nektarin
    1 st

  • rödlök
    ½ st

  • fänkål
    ½ st

  • olivolja
    1 tsk

  • rödvinsvinäger
    1 tsk

  • flytande honung
    1 tsk

Näringsvärde per portion
Energi  
722 kCal
Fett 
28 g
Kolhydrater  
75 g
Protein 
43 g