Kycklingburgare med bacon, jalapeñoyoghurt och rostad sötpotatis
30

Kycklingburgare med bacon, jalapeñoyoghurt och rostad sötpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • ketchup
  • smör
  • flytande honung
  • svartpeppar

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Salt

Jalapeñoyoghurt

Jalapeños
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Ketchup
¾ msk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Salt
¾ krm

Karamelliserad lök

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm

Grillad kyckling

Bacon
½ förp
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Svartpeppar

Tillbehör

Mâchesallad
65 g
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 669 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tänd grillen om du vill grilla.
  2. Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, spiskummin och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Jalapeñoyoghurt: Fnhacka jalapeños (ca ½ dl) och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, ketchup, dijonsenap och salt.
  4. Karamelliserad lök: Strimla gul lök. Stek på medelvärme i en stekpanna med lite smör ca 8 min, tills löken är helt mjuk. Krydda med honung och salt.
  5. Stek eller grilla bacon tills det har fått fin färg, ca 2 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  6. Grillad kyckling: Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  7. Lägg upp 3/4 av mâchesalladen i en skål. Spara resten till servering. 
  8. Värm hamburgerbröden. Lägg lite jalapeñoyoghurt på det undre hamburgerbrödet. Fyll burgarna med resten av mâchesalladen, grillad kyckling, bacon, karamelliserad lök och lite extra jalapeños. Servera med sallad, jalapeñoyoghurt och sötpotatisstavar.