Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- neutral olja
- salt
Limedressing
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Lime
½ st
Japansk sojasås (Sojabönor)
2 msk
Flytande honung
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Majsstärkelse
1 msk
Wokade grönsaker
Broccoli
1 st
Rödlök
1 st
Gul paprika
1 st
Neutral olja
Salt
1 krm
Chilistekt färs
Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Lime
½ st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 622 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Limedressing: Skala och finriv ingefära och vitlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en bunke och blanda med pressad limesaft, japansk soja, flytande honung, vatten och majsstärkelse.
- Wokade grönsaker: Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Klyfta rödlök och skär gul paprika i mindre bitar.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stek- eller wokpanna. Fräs lök och paprika ca 2 min. Tillsätt broccoli och salt och fräs ytterligare ca 3 min. Lägg på ett fat och spara pannan.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Chilistekt färs: Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda pannan. Fräs vegetarisk färs och chili flakes på hög värme ca 3 min. Slå över limedressingen och låt sjuda ca 1 min.
- Klyfta resten av limen. Blanda wokade grönsaker, äggnudlar och chilistekt färs. Servera med limeklyfta och koriander.